News!

Latest from Dunke Design

SALK – nydanande och unik möbelserie från District Eight

· News

Med inspiration från det arkitektoniska arbetet i Louis Kahns SALK-institut, presenterar District Eight en ny kollektion med ek och betong som grundmaterial. Med skulpterad betong och massiv ek skapas en distinkt design och framställningen präglas i sann District Eight anda av genuint hantverk.

SALK Collection står för tidlös design och funktion som kännetecknas av väl genomtänkta lagringsmöjligheter och unika tillbehör.

SALK-desk med slimline låda. Snygg förvaring av kablar tillhandahålls och inget krav på arbetsutrymme har lämnats obesvarad.

Med sitt arkitektoniska formspråk erbjuder SALK sofa en unik och modern comfort med inbyggda sidebords i solid ek. Med ren och enkel silhuett, modernt skulpterade betongben och bas i solid ek, är denna soffa en idealisk möbel för alla typer av rum.

Nyheterna finns att se i vår butik inom kort.

Not: Salk Institute for Biological Studies är ett biomedicinskt forskningscentrum i La Jolla, Kalifornien. Institutet grundades av vetenskapsmannen Jonas Salk och uppfördes mellan åren 1959 och 1965 efter ritningar av arkitekt Louis Kahn.

 

Dunke Design Pop-up Home & Store öppnar i Stockholm city- ägarparet flyttar in i sin butik

· News

Sara och Jörgen Brorsson hoppade båda av sina karriärsyrken och startade Dunke Design 2015

I september flyttar Dunke Designs grundare Sara och Jörgen Brorsson bokstavligt talat in i sin nya citybutik, då generösa öppettider kräver allt av paret.

Med det nya centrala läget ökar kontaktytan och gör det möjligt för ännu fler att ta del av företagets unika möbelkoncept från District Eight, en kombination av tidig industriera och modern estetik.

Besökare till Dunke Design Pop-­up Home & Store kommer mötas av en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Förutom att strosa runt bland unika möbler och vintageprylar kan man sitta ner för sitt elvakaffe, göra läxor eller varför inte hänga med på after work? Allt som är en del av vardagen är en del av Dunke Design.

-Vi ser verkligen fram emot att träffa alla nya kunder i Stockholm city, berättar Sara Brorsson. Det ska bli så spännande att se vad som händer när vi låter kunderna ta del av vårt dagliga liv, säger hon.

Det här är ett möbelkoncept som vi är extremt stolta över, i synnerhet när det gäller passionen till det genuina hantverket som ligger bakom alla möbler, avslutar Sara.

Dunke Design Pop-­up Home & Store ligger i NK-­passagen på Regeringsgatan 42, Stockholm city. Öppettiderna kommer att vara måndag till fredag mellan 10:00 och 20:00, lördag 11:00 – 18:00 och söndag 11:00 -­17:00.

Grand opening på Regeringsgatan är måndagen den 11e september.

Butiken i Midsommarkransen har fortsatt helgöppet.

Välkomna att hälsa på!

NYHETER
Dunke Design har ett samarbete med H&M Home och senast levererade de möbler med syftet att höja shoppingupplevelsen i H&M’s flaggskeppsbutiker i Barcelona och London. Dunke Design är en stor del av inredningsupplevelsen på nyöppnade Steam Hotel i Västerås och från 1 september även på nya hotellet Downtown Camper på Brunkebergs Torg, Stockholm.

OM DUNKE DESIGN

Dunke Design erbjuder modern industriell inredning och utvalda vintagevaror. Företaget grundades i september 2015 av paret Sara och Jörgen Brorsson. Dunke Design är exklusiv distributör för District Eight, ett erkänt vietnamesiskt möbelföretag som skapar handgjorda kvalitetsmöbler inspirerade av tidigt industriellt formspråk och fransk kolonialtid.
Idag finns Dunke Designs unika möbelkoncept i privata hem såväl som butiker, kontor, restauranger och hotell över hela Europa.

H&M satsar i Spanien- tar med sig Dunke till Barcelona

· News, Travel

H&M öppnar sin första flagskeppsbutik i Spanien. Fyra våningar högt och 5000 kvadratmeter stort i anrik byggnad på Passeig de Gracia, Barcelona. Till H&M’s utbud av kläder och inredning adderas här också möjlighet att förtära dryck och kulinarisk mat. Inspirationen till konceptet har hämtats från publika ytor, museum och samtida arkitektur. En helhjärtad satsning av H&M i konkurrenten Zara’s hemland.

H&M Home har tilldelats ett helt plan av den fyra våningar höga satsningen och det är här som Dunkes möbler från District Eight återigen får vara en del av den förhöjda shoppingupplevelsen.

”Vi är väldigt glada för samarbetet med Dunke Design och att det är med oss och höjer shoppingupplevelsen även i Barcelona” säger Camilla Henriksson, Head of marketing and Store development & Visual, H&M Home. 

För oss på Dunke är det otroligt roligt att H&M tar med oss ut i Europa. Vårt samarbete här i Stockholm har varit en fullträff. Vår samverkan har överträffat förväntningarna för båda parter och kundernas respons och lovord bara fortsätter. Att även få förtroendet att vara med i satsningen i Spanien är hedrande.

Bild: York Dining Table

Bild: Tungsten Dining Table & Kosen High Dining Table

Bild: York Dining Table, top av ”smoked oak”.

Bild: Kosen High Dining Table & L’Usine Counter Stool with backrest

Bild: Kosen High Dining Table, top av ”reclaimed hardwood”.

Grundaren av District Eight kommer till Sverige- ställer ut med Dunke på Stockholm Furniture Fair

· News

Möt Darren Chew, chef designer och grundare av District Eight, Vietnam

För Darren Chew, handlar allt om att mixa traditionellt hantverk med okonventionella materialval för att skapa innovativ och hållbar design. Inspiration hämtar han från tidig industriålder och den franska kolonialtiden.

”My main interest in industrial age and the colonial period is due to the quality. Things were built to last and there was a well thought out element to even the most utilitarian objects or machinery. It is a real contrast to today’s disposable, purely functional mindset. It’s important to integrate quality into it in order to keep it timeless and sustainable”.

darrenDarren Chew, founder of District Eight and present at SFF2017

Den Australien födde Darren kallar nu Vietnam sitt hem, där han framgångsrikt lanserat inte bara sitt möbelkoncept utan även café och livsstilskonceptet L’Usine.

District Eight blev en naturlig förlängning av L’Usine, skapat utifrån Darrens önskan att bevara den franska koloniala arkitekturen i Vietnam. Hans första industriella kollektion lanserades med framgång på stora möbelmässan i Singapore 2010.

Med ständig ambition att utveckla sin design tar nu District Eight med Darren i spetsen ytterligare ett steg mot en än mer modern formgivning. Devisen lyder ”traditional craftmanship”  förenat med med målet att skapa möbler med tidlös design.

Dunke Design återvänder till möbelmässan

För andra året i rad deltar vi nu som utställare på Stockholm Furniture Fair. Vi fick härlig respons som nykomlingar  i fjol och det gav oss mersmak.

Vi är oerhört lyhörda för feedback från våra besökare och vi hoppas att många tar tillfället att söka upp oss i vår monter. Darren besöker Sverige och Stockholm för första gången och med sig har han de allra senaste nyheterna från District Eight. Världspremiären för årets nyheter blir här i Stockholm, det är stort.

Varmt välkommen att besöka oss på Stockholm Furniture Fair 7-11 februari 2017 där vi tillsammans med District Eights grundare och chefsdesigner Darren Chew finns i monter A42:29.

Väl mött!

 

 

Visual Art aktiverar kontoret med möbler från Dunke

· Företag, News

Peter Karlsson, Co- Founder & Vice President på Visual Art noterar en bild på ett pingisbord i ruljansen kring ombyggnad och lyft av företagets lokaler. En bild som tog fäste på näthinnan. Tidigt en morgon ringer han oss på Dunke. Han tar sig målinriktat till oss i butiken strax därpå. Tio dagar senare är bord och stolar på plats hos Visual Art på Hälsingegatan i Stockholm.

Visual Art, Stockholm

Ping Pong Table från District Eight. Bordtopp i ”reclaimed hardwood” från franska kolonialhus i Saigon, Vietnam.

Ping Pong Table från District Eight. Bordtopp i ”reclaimed hardwood” från franska kolonialhus i Saigon, Vietnam.

Rand Office Chair från District Eight

”Vi strävar allltid efter att hitta innovativa och kreativa lösningar, vare sig det gäller mötesbord eller digitala skärmar.

I Dunke Designs kvalitativa bord hittade vi en multifunktionalitet som förenar mötesrumsbordets nytta med pingisbordets nöje samtidigt som det förbättrar våra medarbetares hälsa.”

/Peter Karlsson, Co-Founder & Vice President, Visual Art

Visual Art är Europas ledande Digital Signage-byrå. Visual Art stärker sina kunders affär genom digital strategi, digital signage, mobila lösningar, animation och digital utomhusreklam. Sedan starten 1997, har Visual Art utvecklats till att bli en av de mest kompetenta digitala fullservicebyråerna i världen som drivs av nyfikenhet och kreativitet och är pionjärer inom platsbaserad digital kommunikation och DOOH (Digital Out Of Home). Visual Art blandar teknisk expertis med innovation och kreativa talanger för att ge en helhetstjänst inom digital kommunikation på alla nivåer. Visual Arts kontor finns i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA med över 100 medarbetare. Med sin egenutvecklade programvara driver Visual Art idag 20 000 skärmar i 15 länder och växer.

Customer feedback deluxe- from Italy with love

· Företag, News

We reached out to a customer, Ganesh G. Neumair, graphic designer  & photographer based in italy. We wanted to make sure he had received the customized furniture he had ordered from us. He sent a note and confirmed that the shipment had arrived and added that feedback would follow..

And then, after a couple of months he for sure responded. With warm wording and astonishing pictures.

”A big truck pulls up, obscuring one of our studio windows completely. Do we expect a larger parcel?”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”A signature piece, the »Le Loi Dining Table« usually is only available with a top in tempered glass, as shown here. Our reclaimed timber top was custom made for heavy use and abuse at ganeshGraphics.”

The recycled machine base with cast iron crank wheel is part of L’Usine Le Loi’s signature dining table with adjustable hight made by the fine folks at District Eight Design in in Ho Chi Minh City and imported for us by Dunke Design.
District Eight Design is one of Vietnam’s first design firms to fuse the concept of design and build. The firm is inspired by an industrial sentiment that focuses on authentic vintage design.

Mr. Dunke must have noted (how for heaven’s sake could he do that? ; ) that we are great Hasselblad fans. So he addet this vintage »Hasselblads Fotografiska AB« Box to the shipment as a gift!

How cool ist that? Tack för det! Mr. Dunke.

Thank you Ganesh for taking the time to memories the delivery with amazing pictures. And for sharing them with us. Looking forward to meeting you in person soon.

Ps. Maybe there is a picture, the final one, where we can spot the complete piece, before the ”abuse at ganeshGraphics”.

Best, Jörgen aka Mr Dunke

Dunkes väg till District Eight

· Personal

En berättelse i två delar på temat oväntade möten.

I Vietnams största stad Ho Chi Minh, tidigare Saigon, bor över 8 miljoner människor. Oddsen att vi här ska finna ett möbelkoncept och skapa affärsrelationer som blir vägledande till väsentliga framtida livsval är i myllret av alla människor och otaliga försäljningskoncept osannolikt. Men det är faktiskt det som sker.

Mot semester i Vietnam

Ni vet den där väl förberedda resan. Där precis allt är check på före avfärd. Och så tvärtom på det.

Det är julafton 2012. Efter en intensiv och arbetsam höst lämnar vi Sverige till förmån för Asien och Vietnam för att vila. Målet är Con Dau som raskt googlats fram av oss i höstrusket utan några direkta efterforskningar. Några bilder på ön noteras i farten och så är bokningen mot varmare breddgrader klar.

Att sedan inte ön lever upp till de förtrollande bilderna kan vi skratta gott åt idag. Att boendet som bokats visade sig vara en koja vars ”dörr” var monterad direkt mot trafikerad väg, är en annan skrattattack.

Vi bokar om men måste spendera ett dygn innan vi ha möjlighet att returnera oss själva till fastlandet. För att inte helt tappa besinningen tar vi oss ann en springtur innan hemfärd.

Det är en folktom ö sånär som på några likt oss förvirrade turister. Luften är het och brisarna från kinesiska havet är lika med noll.  Efter några hundra meters löpning inträffar något märkligt. Jörgen, som är några löpsteg framför, avslutar sin löpning och viftar och fläktar febrilt med armar och ben för att göra sig förstådd.  ”Såg du vem det var Sara, sååååg du vem det var Sara”.  Jag är redan satt i koma av självaste löpningen och inte helt upplagd för att notera nått av värde. ”Det var John Cleese vi sprang förbi. Det var John Cleese”. Min vana trogen att foka på löppasset av den enkla skälet att vara kapabel att slutföra det, så slår jag bort det befängda i att just John Cleese kan befinna sig på denna hemska ö och viftar tillbaka med mestadels armar för att förstärka min övertygelse kring att maken min fått solsting.

Vi fortsätter vår plågsamma runda. Strax innan vårt slutmål, ”koja vid väg”, passerar vi återigen huset där Fawlty Towers ”Basil” tidigare noterats av min hängivne make. Å där sitter han faktiskt. Redan på 100 meters håll så förstår jag att Jörgen har rätt. Där i profil med sin skrala hårkalufs och uppnästa syn sitter han på en upphöjd märkligt överdimensionerad stol och blickar ut över havet. Vi passerar förbi honom och jag lyfter min hand och ropar ”Hi John” och han vinkar glatt tillbaka.

john-cleese-twitterNär vi sedan fakta kollar oss själva för att utesluta solsting gånger 2 så läser vi på John Cleese twitter att han faktiskt befinner sig på Con Dau. Men han har inte twittrat något om de två nordiska galningarna som gav sig på en löptur i hettan dagen till ära.

Vi möter District Eight i Ho Chi Minh City

Vi återvänder till Ho Chi Minh City och har dryga dygnet att upptäcka staden innan avfärd mot en ny bokning och mer säkerställt resmål i form av ön Phu Quoc.


Gatorna sjuder av liv. Trottoarerna bågnar av diverse försäljare och dofterna från allahanda matstånd blandas med oundvikliga ångor av bensin. Spårvägar och tunnelbana finns inte i denna stora stad. Gatorna är därför fyllda av mopeder där antalet familjemedlemmar på fordon gör oss lika fascinerade som antalet elledningar som kan monteras kring stolpar med fäste i precis vad som helst.

kablar
Där i all härlig oreda faller hungern på oss och vi kliver in på första bästa ställe – franskinpirerade livstilscaféet L’Usine.  Det är här vi möter District Eight för första gången. Absolut kärlek vid första ögonkastet.

Vi beställer mat medans våra blickar slår loopar av den helt unika atmosfären som omringar vår beställning där vi skådar möbler vi aldrig sett maken till.

Nyfiket ställer vi frågor om interiören. Det visar sig vara en vän till D8’s grundare som driver L’Usine Café. Vi tar med oss konceptet i hjärtat och till det adderar Jörgen ett visitkort där ett mejl redan samma afton sänds till försäljningsansvarig på D8. Ett mejl som resulterar i ett möte när vi, efter två veckor på Phu Quoc, är åter i Ho Chi Minh.

Vårt möte med säljansvarig på D8 sker i det andra av två L’Usine caféer. Ingen skylt finns som vägleder oss från gatan utan det är först vid själva innegården som vi förstår att vi kan ha funnit rätt.

Caféet är beläget i en otroligt vacker gammal fransk kolonialbyggnad från sent 1800-tal som varsamt renoverats till ursprunglig glans. Vi sitter vid överdimensionerade välvda fönster, i ett rum med astronomisk takhöjd och får lyssna till berättelsen om District 8 över en kopp vietnamesiskt kaffe.

cafe-2-butik
Så far vi hem med en ny förälskelse i bagaget. Två år senare, April 2015, tecknar vi vår första order. Ett år därpå är vi exklusiva distributörer för District Eight i Skandinavien.

 Meant to be

Jörgen har lämnat stålbranschen efter 16 år och jag, Sara har nu lämnat mediabranschen efter 20 år för att på fulltid arbeta med Dunke.

Gemensamt har vi det stora intresset för möbler och varor som produceras med noggrann hand och är unika i sin design. Möbler som är gjorda med passion och med ambition att vara för evigt, är vad vi tror på. Partnerskapet med District Eight- Crafted for life är ”meant to be”.

I dagarna har District Eight flyttat in i nya lokaler då företaget växer.  Här görs plats för både design och produktion under samma tak.

Vi är så glada för att vi funnit varandra. Bättre partner finns inte. Bortsett från Mr Dunke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi berättar gärna mer när vi ses.

 

Peter Stormare designar personlig lyxsvit och inreder med möbler från Dunke Design

· Företag, News

peter-byggerSedan ett år tillbaka har svenska superstjärnor fått fri hand att inreda varsin svit vid Orbadens hotellanläggning i Hälsingland. Filmstjärnan Peter Stormare, modellen Victoria Silvstedt, friidrottaren Carolina Klüft och modeikonen Carita Järvinen har sin förkärlek till just Hälsingland som gemensam nämnare och har designat de nyinstallerade lyxsviterna. Sviterna speglar världstjärnornas person och passion och var och ett av boendena blir därför en helt unik upplevelse. – De har gjort det av lust och engagemang med ett fantastiskt resultat.

Peter Stormare blev så engagerad i idén att han kom med flera väskor fyllda med saker. Han han hade till och med med sig kakel från Los Angeles”, berättar Helene Åkerström vd för Orbadens Spa & resort.

Peter Stormare fastnade för Dunke Designs möbler och lät Distrikt Sofa, Distrikt Armchair samt Distrikt Coffee Table bli en del av sin personliga inredning med temat ”Japan, LA och Hälsingland”. ”Den hantverksmässiga enkelheten, den stilrena designen och det tuffa uttrycket” är Peters egna ord om valet av möbler från Dunke Design.

Helene berättar att den satsning som nu genomförs är den mest omfattande i hotellets historia. Förutom nio unika sviter tillkommer en helt ny konferensdel. Dessutom utökas spa-avdelningen, vilket innebär fler pooler och ännu fler behandlingar.

– Vi har nått en punkt där våra gäster kräver den här lyxen. Vi satsar för att bli ännu mer attraktiva, säger Helene.

Projektet vilar på idén ”Think global, act local”, berättar Helene vidare. Betydelsen av begreppet menar hon är att sätta Hälsingland på världskartan och samtidigt värna om det lokala. Målsättningen är att skapa ett hotell som kan locka gäster från hela världen. En plats att vila upp sig på och att njuta av Hälsinglands vackra natur. För hotellet innebär det att amerikaner kan komma till Orbaden för att ligga i en jacuzzi och titta på Ljusnan som rinner förbi.

Vi på Dunke Design är mycket glada över att få vara en del av den lyxiga inramningen hos storsatsande Orbaden. Peter Stormare är framgångsrik filmstjärna men också känd som designintresserad och stilsäker. Att valet därför blev möbler från oss är oerhört hedrande.

Fakta om Orbaden

Orbaden ligger mitt i Sverige. Hit är det lätt att komma, för en gammal kulturbygd som vår har av hävd goda kommunikationer. ”Tidernas Väg” kallas riksväg 83 som passerar Orbaden. Söderifrån kan man välja Tidernas Väg (www.tidernasvag.se) redan från Uppsala eller norrifrån via Ånge. ”Lite längre och lite krokigare men fylld av upplevelser”. Vill man ha en snabb transportsträcka väljer man E4:an med nybyggd motorväg från Uppsala, du svänger vid Tönnebro mot Ljusdal och Bollnäs. 28 mil från Stockholm till hotellet.

Norra stambanan Gävle – Bollnäs – Ljusdal har tät tågtrafik av flera bolag. Lokaltågen stannar på Vallsta station, alldeles intill Orbaden. Ring och boka hämtning i receptionen senast 1 dag före, så hämtar vi er där!

Linjebussen stannar utanför Orbaden Spa & Resort om man åker på sträckan Gävle – Bollnäs – Järvsö – Ljusdal. Ett prisvärt färdsätt är Härjedalingens långfärdsbussar som passerar oss på vägen från Stockholm och norrifrån.

Har du eget plan kan du landa på Vallsta flygfält, ring så hämtar vi dig där med hotellbussen.

www.orbaden.se

 

Dunke Design fortsätter samarbetet med H&M Home

· Företag, News

Redan 10 dagar efter öppnandet av H&M Home’s pop up butik på Drottningarna i Stockholm tog våra visitkort slut. Intresset för våra möbler är stort och vi är mycket glada över att få vara en del av årets hetaste inredningshändelse. Vi har nu tryckt upp fler kort då samarbetet med H&M Sverige kommer att fortsätta.

Vi besöker butiken varje vecka och det är fascinerande att se hur H&M lyckas med konststycket att erbjuda nya kundupplevelser vid varje besökstillfälle. Ingen har, som vi vet, vågat lägga sig ner i just sängen men besökare har valt att vila benen och gjort sig bekvämt hemmastadda i Distrikt Sofa. Att se kunder slå sig ner på barstolen L’Usine och samtala vid vårt matbord är häftigt. Att notera kunder som vördnadsfullt stryker handen över de åldriga träslaget Reclaimed hardwood som toppar borden gör oss extra glada. Då höjs shoppingupplevelsen på H&M Home. Inom kort ska vi ner och möblera om inför julen. Det ser vi fram emot.

hm-oktober-bildHar du inte hunnit besöka pop-up butiken ännu så är det på tiden tycker vi. Kanske vi ses där och tillsammans slår oss ner i några av alla härliga möbler. Ta gärna en bild från butiken och sprid med #dunkedesign. Och det går bra att ta ett visitkort också.

Dunke & H&M logotype
H&M Home H&M Homehm-oktober-bild

Dunke Design höjer shoppingupplevelsen för H&M Home

· Företag, News

 

Dunke & H&M logotype

 

H&M Home öppnar ny pop-up butik i centrala Stockholm med en försäljningsyta på 370 kvadratmeter och blir H&M Sveriges största H&M Home-avdelning.
Dunke Design och möbler från District Eight är med och höjer shoppingupplevelsen.
”Vi är mycket glada över samarbetet med Dunke Design. Deras möbler och design passar perfekt in i konceptet för pop-up butiken och hjälper till att lyfta fram H&M Home:s produkter på ett inspirerande sätt.
Vi ser fram emot att slå upp portarna och erbjuda våra kunder en  shoppingupplevelse utöver det vanliga , säger Johanna Dahl, PR- och kommunikationschef H&M Sverige.”
H&M Home
Interiören i pop-up butiken kommer att spegla H&M Home-konceptet och presenteras på inspirationsytor som illustrerar en hemmiljö genom vardagsrum, sovrum, badrum och kök.
Besöker du H&M Home:s pop-up på Drottninggatan 50 välkomnas du av utvalda möbler ur District Eight’s kollektioner.
Det är fantastiskt roligt för oss på Dunke Design att  får vara med i denna stora satsning och framförallt att våra unika möbler från District Eight Design får upptäckas av fler. Vi passerade i dagarna ett år som företag och det är hedrande att nu bli utvald av H&M Sverige att få vara en del av deras satsning kring H&M Home.
Pop-up butiken på Drottninggatan 50 öppnar 1 September och kommer att ha följande öppettider:
Hälsningar, Jörgen & Sara